Kennis- en innovatiemissie Topsector Chemie naar Shanghai en Guangzhou

Kennis- en innovatiemissie Topsector Chemie naar Shanghai en Guangzhou

18 t/m 25 april 2017 (of een deel daarvan)

Ziet u kansen voor technologiesamenwerking in China en wilt u deze verder verkennen? Ga dan mee met de kennis- en innovatiemissie van de Topsector Chemie naar Shanghai en Guangzhou. De missie wordt geleid door leden van het Topteam Chemie. Het overkoepelende thema van de chemie-missie is: ‘Circular Economy and Chemical Efficiency’. In Shanghai is Nederland ‘guest country of honour’ op de China Shanghai International Technology Fair (CSITF). Dit is een uitgelezen kans om de Nederlandse chemie te profileren als provider of innovative solutions. Doordat de Topsector samen met de lokale organisatie een seminar over Chinees-Nederlandse samenwerking organiseert, is er volop gelegenheid voor matchmaking met Chinese (kennis)partners. Na de CSITF vliegen we door naar Guangzhou, waar we een grote (petro)chemische site zullen bezoeken met mogelijke samenwerkingspartners en een site voor chemische start-ups.

De kennis- en innovatiemissie van de Topsector Chemie is onderdeel van de Innovatiemissie naar China met Staatssecretaris Van Dam van het ministerie van Economische Zaken. Aanleiding voor deze innovatiemissie is de internationale technologiebeurs in Shanghai – de China Shanghai International Technology Fair (CSITF) - van 20 tot 22 april 2017. Dit jaar is Nederland gevraagd als Guest Country of Honour en staatssecretaris Martijn van Dam zal tijdens de openingsceremonie van de CSITF aanwezig zijn om officieel het Holland Paviljoen te openen.

Programma
April 18 Vertrek van Amsterdam Schiphol airport naar Shanghai Pudong International Airport
April 19, 20, 21 & 22 Shanghai China Shanghai International Technology Fair: Dutch Pavilion
April 22, 23 & 24 Guangzhou
April 25 Vertrek naar Amsterdam Schiphol Airport

Het gedetailleerde programma vindt u hier.

Missiethema ‘Circular Economy and Chemical Efficiency’
Het missiethema is interessant voor bedrijven en onderzoekers die:

 • Betrokken zijn bij drie van de vier roadmaps van de Topsector Chemie:

  • Chemical Conversion, Process Technology and Synthesis

  • Chemical Nanotechnology and Devices

  • Advanced Materials

 • Betrokken zijn bij het TKI BioBased Economy (BBE)

 • Zich bezighouden met ‘Circularity’.

Verschillende Chinese overheidsinstanties bieden financiële of andere ondersteuning aan bedrijven die in China willen beginnen of uitbreiden. We nodigen daarom ook met nadruk het MKB en in het bijzonder startups en scale-ups uit om mee te gaan met deze innovatiemissie.
De missie bestaat uit naast het topteam uit maximaal 20 deelnemers.

Missiedoelen

 • De deelnemers ontmoeten een of meer Chinese partijen met wie ze willen gaan samenwerken

 • De deelnemers stellen zich op de hoogte van de mogelijkheden voor samenwerking met China (Shanghai en Guangzhou in het bijzonder) op het gebied van kennis en innovatie.

 • Bestaande samenwerking wordt versterkt.

 • De Nederlandse chemie profileert zich als een verschaffer van innovatieve oplossingen (provider of innovative solutions)

 • Het geheel of gedeeltelijk gezamenlijk optrekken van de delegatieleden zal ook de onderlinge samenwerking ten goede komen.

Kosten
Deelnemers betalen zelf:

 • De kosten van de heen- en terugvlucht

 • De overnachtingen + ontbijt in China

 • Sommige lunches en diners

Het TKI betaalt voor de Topsector Chemie-deelnemers:

 • Het standaardbedrag van € 250 dat RvO aan iedere deelnemer (dus NIET per bedrijf, maar per persoon) in rekening brengt voor een aantal lokale kosten, zoals transfers van en naar vliegvelden en hotels, sommige lunches en diners.

 • De binnenlandse vlucht van Shanghai naar Guangzhou.

Deelname als bezoeker aan de CSITF is gratis. Voor de deelname als exposant in het Holland Paviljoen heeft het consulaat-generaal in Shanghai drie ‘pakketten’ samengesteld:

 1. Statafel op het Holland Paviljoen met de mogelijkheid om uw product of dienst te laten zien via een laptop: €500.

 2. 12m2 invulling van het Holland Paviljoen: €2.500

 3. 20m2 invulling van het Holland Paviljoen: €4.000

Inclusief is het algehele design voor het Holland Paviljoen, deelname aan de programmaonderdelen van CSITF, matchmaking (3 potentiële Chinese partners) verzorgd door de CSITF-organisatie en vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje.

Aanmelden
Meld u aan vóór 8 maart 2017 met het online formulier.

Meer informatie
Wilt u meer weten? Dan kunt u terecht bij Marius Weehuizen
E: weehuizen@topsectorchemie.nl
 

Terug naar overzicht