Universitair onderzoek

Universitair onderzoek

Chemisch onderzoek in Nederland staat op een hoog niveau. Het betreft fundamentele chemie, maar ook high-performance materialen, coatings en voeding. De lijst met voorbeelden van processen en producten waaraan Nederlandse chemici een bepalende bijdrage leverden is haast onuitputtelijk. Van benzine tot kunststof supervezels, van low-calorie zoetstoffen tot cholesterolverlagende margarine, het belang van de Nederlandse chemie is niet te missen. Het onderzoek strekt zich tegenwoordig uit tot ver buiten de muren van de traditionele faculteiten chemie. Het gebeurt in interdisciplinaire en vaak ook interuniversitaire instituten, onderzoekcentra en samenwerkingverbanden.

CBBC

CBBC

CBBC zal belangrijke energie- en chemievraagstukken aanpakken die gepaard gaan met het groeiende beroep op de eindige voorraad grondstoffen.

 

AIMMS, Vrije Universiteit

AIMMS, Vrije Universiteit

Amsterdam Institute for Molecules, Medicines and Systems. Research in support of new drugs, therapeutics and diagnostics

 

Bijvoet centrum, UU

Bijvoet centrum, UU

Centrum voor biomoleculair onderzoek bij de universiteit Utrecht. Onderzoekt de relatie tussen moleculaire structuur en functie/activiteit.

 

Biomedische technologie, TU/e

Biomedische technologie, TU/e

Veel aandacht voor de moleculaire basis, met een wisselwerking tussen organische chemie, biochemie en polymeerchemie.

 

Biomembranes institute, UU

Biomembranes institute, UU

Interdisciplinary research institute at Utrecht University, combining biology, chemistry, medicine and veterinary Medicine.

 

Biotechnology, TU Delft

Biotechnology, TU Delft

Research in Biocatalysis, Metabolic Engineering & Fermentation Technology, Environmental Biotechnology and Bioprocess Technology.