Samenwerking Topsectoren Chemie en Energie aangescherpt

Samenwerking Topsectoren Chemie en Energie aangescherpt

Begin juli hebben de Topsector Chemie en Topsector Energie elkaar ontmoet. Doel hiervan was om te kijken waar zij beter samen kunnen werken. Zo spraken de twee vertegenwoordigers uit de wetenschap af om verder te praten over mogelijke (chemische) dragers voor energieopslag. Ook werd gekeken of de twee sectoren samen kunnen optrekken bij de ontwikkeling van een onderzoekscentrum.
 
Beide topsectoren hebben dit jaar de stap gemaakt om hun strategie nog beter te laten aansluiten op verduurzaming van de samenleving. Tijdens het overleg bleek dat het voor het Topteam Energie iets makkelijker is om alle organisaties en bedrijven bij de les te houden vanwege het SER Energieakkoord. De ambities van de Topsector Chemie, zoals verduurzaming en vergroening, zijn moeilijker af te dwingen. Het is daarom de bedoeling dat beide topsectoren in 2016 en 2017 met de belangrijkste crosssectorale thema’s aan de slag gaan.
 
Ook Chris Bruines was aanwezig, die als directeur Innovatie Link het steunpunt is voor innovatieve MKB’ers in de beide topsectoren. Hij vertelde over hoe deze organisatie MKB’ers beter wil laten aansluiten bij het Topsectorenbeleid. De beide topteams spraken af om vaker van gedachten te wisselen en waar mogelijk samen op te trekken.
Terug naar overzicht