Topsector Chemie lanceert online dashboard Onderwijs-Arbeidsmarkt chemie

Topsector Chemie lanceert online dashboard Onderwijs-Arbeidsmarkt chemie

Onderwijsinstellingen met chemie-opleidingen en bedrijven die chemici in dienst hebben kunnen vanaf vandaag voor al hun cijfermatige vragen over de in- en uitstroom van chemie-opleidingen in Nederland en doorstroom van chemici naar de arbeidsmarkt terecht bij het online dashboard Onderwijs-Arbeidsmarkt van de Topsector Chemie. Daarnaast zijn ook verschillende human capital gegevens van de chemiesectoren (SBI 19-22) terug te vinden.

Het online dashboard Onderwijs-Arbeidsmarkt omvat de belangrijkste cijfermatige bevindingen uit het onderzoek ‘Aansluiting Onderwijs-arbeidsmarkt in de Topsector Chemie’. Het onderzoek en dashboard zijn uitgevoerd en ingericht door Dialogic Innovatie & Interactie, in opdracht van de Topsector Chemie.

Het is voor het eerst dat alle cijfers rondom in- en uitstroom van de Nederlandse chemie-opleidingen en doorstroom naar de arbeidsmarkt samengebracht zijn in één online dashboard, voor alle opleidingsniveaus: mbo, hbo en wo. De gebruiker kan hierbij zijn eigen analyses uitvoeren. In het dashboard zijn de laatste onderwijs instroomcijfers 2016-17 opgenomen en ook prognoses van uitstroomcijfers naar de arbeidsmarkt tot 2020. De cijfers in het dashboard zullen jaarlijks worden aangevuld.

Het online dashboard is vanaf 12 juni 2017 beschikbaar via www.onderwijsarbeidsmarktchemie.nl.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Onno de Vreede / Coördinator Human Capital Agenda Topsector Chemie, telefoon: 070 337 87 26, e-mail: devreede@vnci.nl.

 

Terug naar overzicht